måndag 24 juni 2013

Sommarrutiner.

Först och främst. Jag har ju inte uppdaterat här på evigheter, jag vet. Men nu är jag i alla fall här, full med sommarenergi. Om 4 dagar går jag nämligen på semester. Och då åker vi raka vägen till favoritön i Skärgården! Så här hade vi det en dag när vi var där för två somrar sedan.

I år blir första sommaren som Albin följer med dessutom.

Därför har vi bytt ut stugan högst ut på klippan med havsutsikt mot lite större röd stuga på plan mark med uteplats och mera barnsäker tomt/gräsmatta utan branta klippor och stup att kasta sig utför.

Den här sommaren kommer bli så himla bra, känner det på mig. Till exempel började det väldigt bra i torsdags när vi införde vår nya sommarrutin, att lägga Albin i vagnen utomhus när det är fin och varm sommarkväll så att man inte behöver gå hem och sitta och trycka i lägenheten resten av kvällen så fort det är dags för honom att sova.

Vi bytte om till pyjamas och så (inte på oss själva då) och sen packade vi picknickkorgen med välling, lite rosévin, chips, körsbär, kortlek och filtar och satte oss under ett träd i parken. Och hör och häpna, det fungerade alldeles utmärkt! Albin sov som en liten prins i vagnen och vi kunde sitta ute tills solen försvann bakom horisonten. Och när vi kom hem var det i princip bara att lyfta över honom till sin säng så att han kunde sova vidare.

Nu håller vi tummarna för att det satte standarden för resten av sommaren!




2 kommentarer:

berättaren sa...

Lyckostar! Precis så där ska det vara. Vi lyckades aldrig få lillan att somna i vagnen när hon var i Albins ålder, hon tyckte att allting var så spännande och ville inte missa någonting. Så hon höll sig vaken trots att hon var supertrött, och utflykterna blev tämligen misslyckade med ett övertrött litet barn.

VuxenTyp sa...

Får väl erkänna att när vi gjorde ännu ett försök dagen efter, på midsommarafton, gick det inte fullt lika bra. Albin somnade inte förrän vi till slut gav upp och åkte hem efter att vi ägnat 5 timmar åt att försöka få honom att somna. Men vi hoppas att det var undantaget och att kvällen innan var regeln. För man vill ju vara utomhus om sommarkvällarna!